woensdag 3 oktober 2012

Lieve juf, eekhoorn, Etageheizung

Wat een ontzettende lieve juf...vanmorgen gesprek gehad over Jordy (roddelen?) en echt waar, beter hadden we het niet kunnen krijgen, echt!
We hebben over Jordy gesproken, ik heb haar zelf het één en ander over Jordy verteld en we hebben het gehad over het huiswerk dat hij nog niet altijd snapt en over de donderdagmiddag vorige week...toen bleek, zoals de juf zelf aangaf, dat de juf per ongeluk Jordy hetzelfde huiswerk voor rekenen had gegeven als voor de rest van de klas...ze had zelfs haar verontschuldiging tegenover Jordy gebracht, dat het niet Jordy's fout was, dat het huiswerk zo moeilijk was voor hem...als 'tegenprestatie' voor de vervelende donderdagmiddag (dat wist ze dus, doordat ik dat in het Mitteilungsheft van Jordy geschreven heb) heeft ze vrijdag in plaats van twee uurtjes ''Frei-arbeit'' er drie uurtjes van gemaakt, omdat ze zag, dat dit Jordy veel goeds deed....
Ze weet nu zo langzamerhand waar Jordy mee achterloopt en stukje bij beetje wordt alles ingehaald...ze wil proberen om voor de kerst Jordy op hetzelfde niveau te hebben als de rest van de klas...ze heeft inmiddels ook al in de gaten, dat Jordy heel veel plezier heeft in het handenarbeid en dat hij een 'gave' heeft voor tekenen...hier zit een heel gelukkige mama...

Vanmorgen konden we helaas geen ree spotten...we hadden in de woonkamer één rolluik niet laten zakken, zodat we van daaruit de ree(ën) zouden kunnen zien, zonder dat het van het optrekkende luik zou schrikken, maar helaas...morgen kijken we weer! In elk geval ligt één ree hier dicht bij het huis, want we horen steeds knappende takjes en geritsel in het bos en het klinkt niet als het eekhoorntje dat gisteren voor ons een heel schouwspel gaf!
Gisterenmiddag stonden opeens de twee kinderen van Ute voor de deur, ze hadden Jordy en Luuk buiten zien spelen, of ze mee mochten spelen: 'natuurlijk'! Er was ook een vriendinnetje meer bij, dus ze waren opeens met z'n zessen! Ze hebben eerst lekker buiten verder gespeeld, Ute belde nog even of ze echt wel buiten waren, want ze had haar kinderen gezegd, dat ze niet naar binnen mochten gaan...toen het begon te regenen heb ik een stapel bekers, een pak appelsap en een schaal met koekjes mee naar buiten genomen en ze allemaal bij de voordeur geroepen, bij dat bankje kun je namelijk droog zitten. Terwijl we daar zaten, klom er een eekhoorntje tegen de stam van de boom uit onze tuin, één van de kinderen wees de anderen erop, het eekhoorntje keek om, richting ons en begon toen van boven naar beneden te 'rennen' over de stam! Geweldig gewoon!
Iets later belde Ute, dat de moeder van het vriendinnetje bij haar thuis op de koffie was en dat de kinderen naar huis moesten komen, maar onze kinderen mochten wel met ze meekomen! Ik heb Thijs bij mij gelaten en de anderen richting Ute gestuurd en zo was de middag al heel snel om!

Haha, gisterenmiddag heb ik voor het eerst alleen de Etagenheizung aan gehad, tot nog toe heeft Erik die steeds aangestoken in de weekenden en verder hebben we eigenlijk nog weinig de kachel aangehad, want het is niet koud binnen, maar het werd zo langzamerhand wel wat klam...dus er moest gestookt worden. We willen zoveel mogelijk van de Etageheizung gebruik maken, die brand natuurlijk op hout en dat is een stuk geschikter dan olie, maar ook is het een prettige warmte èn je kunt er vervolgens je eten op opwarmen, dus het heeft een dubbele functie!
Toen Jordy doorkreeg dat IK die kachel aan wilde maken, was hij heel serieus: ''kun jij dat wel?'' Hahaha, ik zei: ''Tuurlijk, gewoon de kachel volproppen met hout, benzine erover en aansteken!'' Die ogen van Jordy!!! Maar hij had wel snel in de gaten dat ik grapte en dus heb ik de kachel netjes klaargemaakt, aangestoken en de hele middag was het euh...bijna tropisch warm in de keuken!! Hahaha, die kachel kun je natuurlijk over de radiatoren wel regelen, maar ja, je hebt wel een houtvuur in de keuken...dus daar wordt het een stuk warmer! Standaard gaat er een raam bij open, maar gisterenmiddag heb ik de tuindeur er bij open gezet!

Geen opmerkingen: