woensdag 21 november 2012

Planetarium en prijzen

Vanmorgen om 8.15u heb ik Thijs al uitgezwaaid...ze zijn met de Kindergarten naar het Planetarium in Klagenfurt. Pfff, daar zie je dan het jongetje in zo'n enorme bus stappen en dan hebben ze nog wel een stukje rijden voor de boeg, nou ja, bijna drie kwartier... Thijs praat al dagenlang over niets anders, vrijdag hebben ze het op de Kindergarten pas verteld, dus heel veel lang slapeloze nachten waren niet nodig! En of het zo moest zijn, hoor je dezelfde middag nog op de radio dat er een groot busongeluk vol Kindergartenkindjes ergens anders in Oostenrijk is gebeurd....heerlijk zoiets...
Voor Thijs is het voor het eerst dat hij met een school (Kindergarten) in de bus gaat, hij vond het van te voren best spannend en liet zich graag tot in details door Jordy vertellen hoe een bus er van binnen uitziet...Nou ja, Jordy geeft meestal zoveel details over een bus, dat Thijs zijn aandacht af en toe een beetje wegzakte en dan ging Jordy ook nog vertellen over de verschillende bussen, aantal wielen, uitrusting van de binnenkant etc. dat was voor Thijs iets teveel van het goede! Hahaha!

Ik heb Thijs eerst weggebracht naar de Kindergarten en ben toen naar de winkel gegaan Ik wist dat ze om 8.15u van de Kindergarten naar de parkeerplaats van de winkel, waar de bus klaar zou staan, zouden lopen en had Thijs gezegd, dat ik daar zou staan om ze uit te zwaaien. Toen Thijs mij zag staan kwam er een grote glimlach om zijn mond...geweldig, hij voelde zich helemaal groot en helemaal opgewonden over die grote bus! Dan sta je daar, voor een Kindergarten vol kindjes, maar met drie moeders om uit te zwaaien...ik vond het gewoon sneu voor al die kleintjes!! Wij hebben met ons drieën dus maar gezwaaid voor alle kindjes!!
Ben heel benieuwd hoe hij het vindt!!

Inmiddels heb ik op onze website ook de prijzen vermeld, vanmorgen ben ik langs de gemeente gegaan en heb gevraagd wat de toeristenbelasting hier is, zodat ik ook dat kon vermelden. Het is wel raar hoor, om nu prijzen te zien staan...ik vind het nog heel ongemakkelijk eigenlijk. En ook eigenlijk raar om dat hier te schrijven, maar ja, er zijn natuurlijk genoeg mensen die juist daarop zitten te wachten, misschien gewoon uit nieuwsgierigheid, misschien om te willen boeken (haha, of juist niet meer!). Maar goed, we hebben lang nagedacht over de prijs, veel overlegd, gerekend, vergeleken met anderen...we zijn er uitgekomen. Je kunt spieken op www.hausfischer.com

Reactie op reactie:
Nou Josina, dat vind ik nou ook! Dat eigengemaakt (bijna) altijd beter smaakt! Ik blijf wel kritisch en heb steeds het idee: de volgende keer doe ik het zó...maar dat lijkt mij alleen maar goed en dan heb ik eigenlijk gelijk alweer zin om opnieuw aan de slag te gaan...hahaha, maar dan ben ik bang dat we over een poosje allemaal een paar maatjes groter nodig hebben!! Je ziet nu pas hoeveel suiker en andere ingrediënten ergens in gaan...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja had ik ook altijd last van als de kinderen voor het eerst meegingen in een bus. Zij vinden het geweldig in ieder geval.
En wat jet bakken betreft, ik bak wel elke dag brood maar niet elke dag koek. En eten maak ik ook altijd zonder pakjes en zakjes. Puur natuur.
Groeten van Josina.
PS Succes met de verhuur.

Anoniem zei

Hoi Karin,

Je doet er in ieder geval geen extra E-nummers en andere "troep" in. Oke, suiker is ook niet het allergezondste om te eten. Maar er moet wel smaak zitten aan wat je bakt.

Hier doen ze trouwens alles met de bus. Kinderen vinden het helemaal super elke keer weer. Vooral omdat de chauffeur vaak onze buurman is.

Groetjes Corine