dinsdag 4 december 2012

Ziek zijn en Engelversammlung

Dank je Josina!

Nou, vannacht maar twee onderbrekingen gehad, van Thijs. Een keer om te spugen, dit keer gelukkig in de bak! De tweede keer was er iets misgegaan in zijn ondergoed, maar het grootste deel is in de wc gegaan. Zo sneu, de jongen is nu ook al voor de derde nacht achtereen aan de gang. Vanmorgen heb ik maar een poeder opgelost, nog uit Duitsland van de Kinderarts. Dit is een poeder die je op moet lossen in water en waar alle benodigde vitamines e.d. in zitten. Ik heb het glas verdeeld over Luuk en Thijs, vanmiddag nog een keertje en dan maar hopen dat het vooral voor Thijs vannacht beter gaat...want aan iets verkeerds gegeten kan het echt niet liggen...en het is vooral alleen in de nacht, overdag is hij alleen maar moe.
Ik grijp niet zo snel naar tabletjes of andere dingen. Ik ben er gewoon niet zo van. Een kind mag best een keer ziek zijn, daar bouwt het lichaam weerstand van op. Ik kan er gewoon een beetje 'kriegel' van worden als kinderen bij de eerste snottebel al een neusspray krijgen, of bij de eerste kuch een hoestdrankje of bij het eerste pijntje in de buik of in het hoofd al een zetpil...mijn mening is, dat het lichaam zelf aan de slag moet om weerstand op te bouwen en niet direct van buitenaf meegeholpen moet worden...maar ja, dat is mijn mening. Dat wil niet zeggen, dat een kind er eerst hondsberoerd aan toe moet zijn, er zijn grenzen natuurlijk, maar het mag best een keer ziek zijn!

Iets anders!
In de kerk wordt er elk jaar hier een voordracht opgevoerd tijdens de dienst op Heiligabend. Ute vroeg mij of de jongens misschien mee wilden doen...ik heb het voorgesteld, maar alledrie wilden ze niet, geen probleem! Toen waren we dus vorige week bij Ute en vertelde ze, dat ze eigenlijk wel een aantal engelen te kort kwamen...in de leeftijd van de Kindergarten tot en met de eerste klas van de Volksschule...toen vroeg Ute aan Thijs of Thijs een engel wilde zijn, Thijs knikte!! Daarna riep ze Luuk erbij en ze legde het uit en Luuk wilde opeens ook!! Tja, wat mij betreft prima, het leek mij sowieso wel leuk om naar die dienst te gaan, want er worden dus door heel veel kinderen uit het Hochtal meegespeeld, er is een voordracht: Engelversammlung en een voordracht: Krippenspiel, die dan door de oudere kinderen van de Volksschule gespeeld wordt. De dienst is dan op Heiligabend om 16.00u in de middag, dus een mooie onderbreking van de dag! Ik weet alleen nog niet of Erik dan ook vrij is of wat eerder vrij is in elk geval... Nu moeten Luuk en Thijs dus de tekst leren en donderdag is de eerste Probe al!!

1 opmerking:

Anoniem zei

In Holland heerst die buiktoestanden ook. Vervelend is het wel. Moet zeggen dat er hier niet zo snel naar de medicijnen wordt gegrepen door de artsen.Laat de jongens wel voldoende vocht nemen i.v.m. uitdrogen.
Overigens wel leuk dat de jongens meedoen. Wij willen met Kerst ook een dienst bijwonen op Heiligenabend. Deze keer eens niet dromen van een witte kerst in Holland.
Groeten van Josina