donderdag 21 februari 2013

Gemsen en bosbrand

Omdat ik gisteren toch nergens zin aan had en me ook werkelijk nergens toe kon zetten, heb ik na het schrijven van de blog van gisteren de jas aangedaan en ben richting Sepp en zijn vrouw gelopen. Thijs was tenslotte weer naar de Kindergarten en ik wilde nog naar ze toe om te bedanken voor het schoonruimen van ons oprit afgelopen vrijdag! Ik ben even de koelkast ingedoken en heb een bakleverworst uit Nederland voor ze meegenomen!
Zo kon ik ons huis ook weer even vanaf de overkant bekijken!! Sepp zit heel veel voor het raam, als hij thuis is, hij zag mij dus aankomen en wenkte dat ik naar de achterkant van het huis moest lopen. Het was er binnen euh...behoorlijk warm! Pfieuw zeg! Hahaha, maar goed, Sepp liet mij even naar 'onze' berg kijken: ''daarboven liepen vanmorgen een stuk of tien gemsen''. Hij zei er wel bij, dat ik het waarschijnlijk niet zomaar zou herkennen, maar hij kent de Erzberg op zijn duimpje en weet van elk 'vlekje' op de berg, wat het is. Hij zegt dat er dagelijks gemsen te zien zijn, vaak in groepen en hij ziet ook bijna dagelijks de ree en de twee reebokken bij ons in de tuin...ik heb Sepp nu ook eens gevraagd waar ongeveer de Hubertushütte ligt, want Ute wist het niet precies te vertellen en ik was helemaal verbaasd, de hut ligt echt bijna bovenop de Erzberg!!! Moet je nagaan, ik ben er inmiddels vaak geweest, maar ik heb helemaal niet het gevoel gehad, dat we dan echt zó hoog geklommen hebben...hihihi, nu ben ik nog trotser op de vrijdagse wandelingen! Morgen gaan we weer!

Ik heb een kop koffie gedronken en we hebben gekletst en daarna ben ik naar de Kindergarten gelopen om Thijs op te halen. Jordy was net op dat moment met zijn klas aan het Langlaufen! Ik heb dus nog even staan kijken! Jordy ging al best vlot en hij had er lol in, leuk hoor! Maar goed dus, dat hij vanmorgen lekker naar school is gegaan, zo heeft hij vandaag nog twee lesuren kunnen Langlaufen, lekker in de frisse lucht, met een klein zonnetje aan de hemel!

Jordy is op het moment helemaal 'in' van de brandweer...dat komt omdat ze nu op school, bij Sachunterricht, de grote brand op de Erzberg doornemen. Tien jaar geleden is er 25 hectare bos afgebrand op de Erzberg op een hoogte van 1500m, ze zijn maar liefst 18 dagen lang bezig geweest met blussen. Het is op een steile helling gebeurd, de brandweer kon er slecht bij en er zijn helicopters ingezet én brandweerkorpsen uit heel Kärnten...ik heb hier een bericht opgezocht: Waldbrand Erzberg 2003. Je kunt de kale plek nu nog steeds zien.
Jordy is dus nu volop brandweerauto's aan het tekenen en praat al dagenlang over bijna niets anders...

Zelf heb ik alweer veel meer energie en zin dan gisteren! Vanmorgen stonden we zelfs alweer vóór zes uur sneeuw te schuiven...heerlijk weer! Het is gisteren begonnen met sneeuwen, heel fijntjes en later wat grovere sneeuw, het is vannacht doorgegaan en vanmorgen hadden we zeker een goede 10cm op het oprit liggen. Ook heb ik vanmorgen alweer wat gedaan in huis en daarna nog een paar boodschappen gedaan, het is echt heerlijk buiten! Ik vind zelf dat ik nu wel een kop thee heb verdiend! Hahahaha!!
Thijs is nog steeds wat verkouden en Jordy hoest nog wel wat en je kunt aan zijn stem horen, dat zijn keel wat geirriteerd is, maar verder gaat het eigenlijk goed, gelukkig! Ik ben ook blij, dat de jongens steeds buiten spelen, ondanks dat Thijs en Jordy niet helemaal gezond zijn, ik ben en blijf erbij: die frisse lucht doet echt goed!!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En heb je die gemsen nou ook gezien? Geweldig is dat hè? Wij hebben niet van die geoefende oogjes haha. Lekker dat de jongens zo buiten kunnen zijn, je hebt gelijk buiten is beter voor de mens. Mmm ik was wel voor 6 uur op, maar niet om sneeuw te ruimen. Wat zal jij een spierballen krijgen.....
Groetjes van Josina

Anoniem zei

Dan heb je de dokters nog niet gehoord over zieke kinderen hier. Die mogen dus niet naar buiten!! En de meeste moeders luisteren dan ook nog... Zeker als ze hier zelf naar buiten willen, gaan! zeg ik dan. Maar ook als ze eigenlijk niet willen, moet ik vaak toch even wat in de brievenbus doen of zo, toch eventjes 10 minuutjes naar buiten.

Groetjes Corine