woensdag 20 februari 2013

Lui en Kärntencard

Kan vandaag niet op gang komen. Thijs mocht vanmorgen weer naar de Kindergarten en was daardoor helemaal in jubelstemming, maar Jordy is met een paracetamolletje naar school gegaan...gisteren moest hij wat hoesten en gisterenmiddag klaagde hij over wat hoofdpijn. Ziek is ziek natuurlijk, maar ik had het idee (net als Erik) dat het tot nu toe nog wel meeviel en vanmorgen was het van klieren in heel zielig gaan zitten...tja, ik heb hem een halve paracetamol gegeven en gezegd, dat hij het in elk geval gaat proberen, want als hij nu al thuisblijft en hij wordt later toch echt ziek, dan mist hij veel op school en dat moet allemaal ingehaald worden, dat leek hem zelf ook niet zo fijn, dus hij is gegaan en tot nu toe is er nog niet gebeld.
Zelf heb ik niet zo lekker geslapen (o.a. een 'stoorzender' in bed...) en dan had ik het warm en later weer koud. Ik voel me niet ziek, maar ben 'gewoon' lui...

Vanmorgen ben ik even naar de gemeente gelopen, moest weer even de loonbrieven van Erik laten kopieëren voor de berekening van de bijdrage voor de Kindergarten en ik heb even navraag gedaan voor de einheimische Kärntencard, maar daarvoor moest ik toch bij het Tourismusburo zijn. Ach, ik had toch nergens zin aan, dus ik ben teruggelopen en heb gekeken hoe laat dit buro geopend zou zijn en om de tijd te overbruggen, heb ik bij de winkel een paar boodschappen gedaan.
Het blijkt dat we voor de eerste keer naar Villach moeten om de einheimische Card te kopen, want je krijgt dan echt een pasje. Vervolgens kun je dit de volgende jaren gewoon hier in Bleiberg laten opwaarderen. Volgende week maar even doen, want nu krijg je nog een kleine korting op de Card en na 5 maart betaal je het volle pond. Voor de einheimischen geldt, dat je dan hetzelfde ermee kunt als de vakantiegangers die zo'n kaart aanschaffen, alleen kunnen wij er gebruik van maken van half april tot eind oktober!!  We hebben eerst getwijfeld of we dit jaar de Card al zouden nemen, maar we doen het toch, want als je in het weekend een keertje een dag boven op de Dobratsch door wil brengen, kun je de Villacher Alpenstrasse met die Card gratis omhoog rijden. Ook kun je er verschillende kabelbanen mee omhoog en nog heel veel meer andere leuke uitjes als zwembaden, musea, dierparken etc. Zo kunnen ook wij in de zomervakantie leuke uitjes maken, zonder er op dat moment flink voor in de portemonnee te moeten duiken...dan heb je de eenmalige onkosten van nu, er zo weer uit!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De vermoeienis van de Nederlandreis komt er zeker uit bij jullie. Ga lekker buiten wandelen in de frisse lucht dan ben je zo het ventje(vrouwtje) hahaha. Wij hebben de Montafonercard en kunnen dus ook die maanden op en neer met liften enzo. Je hebt zo'n card er zo uit op die manier.
Groeten van Josina.

Anoniem zei

Goedenavond,gaat dat wel goed met onze kleinzoon,is hij wel een beetje zuinig op zichzelf? hopelijk blijft Jordy gezond en slaap je ongestoord,welterusten xxxxx(O)pa en(O)ma