dinsdag 19 februari 2013

Ren en Rennbob...

Afgelopen zondag hebben we de ren voor de konijnen opgehaald! De ren stond in Klagenfurt en dan ook nog, voor ons gezien, helemaal aan de andere kant van Klagenfurt, dus we moesten een klein uurtje rijden (ook nog met aanhanger erachter). Koffie mee, drinken voor de jongens mee, wat lekkers en op pad! Daar aangekomen, zagen we de ren bij de mevrouw achter het huis onder een overkapping staan...slik...ik wist dat het 2 bij 3 meter groot zou zijn, maar op de foto leek het in de hoogte een stukje lager! Hahaha, voor de konijnen alleen maar mooi, maar we moesten het wel mee krijgen! Het is uiteindelijk gelukt en we konden de weg terug weer starten. Halverwege hebben we een kleine pauze gehouden en wat gedronken, het was inmiddels namelijk middag geworden en lustten wel wat! Mijn veters uit de snowboots hebben we maar even gebruikt om de 'zonwering' van de ren iets beter vast te knopen, want die begon op de autobaan flink te flapperen en toen richting huis! We zijn gelukkig heelhuids aangekomen, net als de ren! Zo kunnen de konijnen straks echt genieten en hoeven wij niet meer bang te zijn voor de roofvogels...En ik kreeg gisteren van Ute nog twee foto's per mail...foto's van mezelf zijn altijd een beetje gek vind ik zelf, maar ik zal er eentje plaatsen, dit is van een vrijdagse wandeling, een paar weken geleden. Hier houden we altijd een pauze en ik eet dan een appeltje!
 
 
En dan Thijs...gisteren voelde hij zich niet heel ziek, maar ook niet fit, behoorlijk hoesten en een snotneus. In de ochtend heeft hij wat tv gekeken, lekker liggend onder een deken op de bank, we hebben een spelletje gedaan, samen fruit gegeten en hij heeft nog gekleurd. In de middag wilde hij toch echt met Jordy en Luuk naar buiten. Ik vond het prima, hij heeft geen koorts en frisse lucht doet goed!! Dit keer ging het wel twintig minuten goed!! Ik had net een leuke foto gemaakt en iets later stond meneertje te schreeuwen en te huilen onder aan de keldertrap, ik probeerde er iets uit wijs te worden, maar zei dat hij maar boven moest komen, als hij zoveel wilde vertellen...Jordy hielp even: ''hij bloedt heel erg hoor!'' Ik stoof de trap af (kreeg bijna een flash back van een aantal maanden geleden) en zag Thijs staan, met twee stromende straaltjes uit zijn neus, het liep over zijn lippen en door over de jas, Thijs wilde weer iets zeggen en deed zijn mond open, maar dat zag eruit als die van een dracula op tv: vol slijmerig bloed... Ik ben eerst de trap weer opgerend en heb een schone theedoek onder de koude kraan gehouden en toen weer naar Thijs gesjeesd: deppen! Intussen de jas en de bebloede handschoenen uit en Thijs mee naar boven genomen. In de keuken eerst de schade opgenomen, mond nagekeken, tanden geteld, maar daar was niets raars te zien. Ik heb Thijs zijn mond laten spoelen met water en een koude lap op zijn neus gehouden...het bloeden stopte aardig vlot, flink neus snuiten en het was klaar, al begon de zwelling van de neus vrij vlot...pfffff, de helicopter is niet nodig!
Wat blijkt...eergisteren heeft Erik voor de jongens een bobsleebaan gemaakt...Jordy en Luuk hebben de baan getest en het ging natuurlijk heel gaaf...van helemaal bovenaan de tuin naar beneden, OVER het oprit en daar tot stilstand in een lading sneeuw... (wie zijn de kindjes ook alweer?). Nu wilde Thijs de baan ook testen, de eerste paar keer ging het hem goed af, maar Thijs vindt de rem van de renbob niet zo heel belangerijk en het ging toch goed? Hij vloog uit de bocht (eerder eroverheen, want de bocht bestaat uit een hele hoge sneeuwhoop) en sloeg over de kop, met zijn neus op de onderste traptrede van de trap richting de voordeur...<<zucht>> het zou ook eens goed gaan...ik heb later in de middag bloed kunnen ruimen van de traptrede...onvoorstelbaar!
Ze hebben wel gelijk van Erik een verbod gekregen op de baan, degene die er toch vanaf gaat, is de renbob kwijt...maar het lijkt mij verstandiger om de baan te verbouwen...
Vanmorgen zei Thijs een zere arm te hebben en dan weet je gelijk, door zijn reactie, hoe hij over de val denkt: ''Ik heb een zere arm, maar dat komt denk ik, omdat ik een klein beetje gevallen ben...''.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahaha, volgens mij heb je de ren ook voor ondeugende jongetjes. Kunnen ze er niet uitkomen als het deksel erop zit. Geweldig een huis vol jongens, want ja eerlijk is eerlijk Erik heeft de baan gemaakt en is ook een jongen. En mond/neus bloed altijd zo erg dat je niet gelijk de schade kan zien. Sterkte met de knullen.
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

wauwiee dat is een grote ren,maar wel super fijn voor je konijnen,ppfff altijd schrikken he als je kind zo thuis komt onder bloed,gelukkig viel het mee