vrijdag 22 februari 2013

Vrijdag!

Het is vrijdag!! Maar ik heb nog eerst even een foto van Thijs...de foto die ik dus tien minuten vóór zijn stunt maakte:
 
Dit 'hol' heeft hij helemaal zelf gegraven!

En dan vandaag...de dag begon, net als gisteren, om 5.45u. Ik heb even gespiekt naar buiten, of het nodig zou zijn om sneeuw te ruimen...hihihi, de rand van het balkon zei genoeg, Erik zei: ''dat voorspelt niet veel goeds voor het oprit...''. Het tenue aan en naar buiten en inderdaad, ik wil niet overdrijven, maar minstens 20cm lag er wel op het oprit! Aan de slag dus! De vriendin van de buurman was haar auto aan het leegscheppen en reed iets later weg...vast! Ze haalde de buurman uit bed en die kwam iets later met zijn zoon naar buiten, zijn auto uit de garage, hij wil het oprit achterwaarts omhoog rijden (gaat beter met sneeuw) en wat denk je? Juist: vast! Nu stond er dus één auto op het weggetje omhoog vast en eentje half op zijn oprit. Het scheelt, ze wisten iemand met een tractor, die werd gebeld en nog voordat Erik naar het werk moest, was de weg weer vrij!

Ik ben weer met drie vrouwen meer, gaan wandelen. We waren er al snel achter dat we de Hubertushütte niet zo makkelijk zouden kunnen bereiken, dus hebben we gedeeltelijk een andere weg genomen en zijn niet zo hoog gegaan, maar toch...in bepaalde stukken liep zelfs IK tot halverwege mijn bovenbenen in de sneeuw! Hihihi, mensen die mij kennen, weten dat ik best lange benen heb...er ligt dus ontzettend veel sneeuw hier op de Erzberg! Het is geen 'zware' sneeuw, dus het is wel te doen om er doorheen te lopen en het is een uitdaging, want wij waren de eersten die sommige stukken opgelopen zijn...het pad was niet meer zichtbaar en dus was het gokken waar je liep, dat leverde best wel lachwekkende situatie's op! Af en toe een wegzakkertje in de sneeuw of een uitglijder, waardoor je bijna verdween! Kortom, het was weer heerlijk!


Omdat we een andere route gelopen hebben, waren we mooi op tijd terug en zijn we weer met Ute meegegaan. Martina is via de winkel gegaan en heeft broodjes gehaald en wat vleeswaren, ze had honger gekregen, dus haalde ze gelijk voor iedereen maar wat! Haha, bij Ute aangekomen, pakte ze netjes bordjes en bestek, boter erbij en nog wat andere dingen en zo hebben we gezellig met ons vieren een broodje gegeten!

En voor Josina: nee, ik heb geen gemsen gezien...hihihi, mijn ogen zijn daar 'nog' niet op getraind!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een geweldige wandeling weer en zo'n gezellige afsluiting van die wandeling. Leuke foto van Thijs zo ongeschonden hahaha. Voortaan ook de verrekijker tot de standuitrusting, overigens had buurman die niet toen? Had je toch een gems kunnen zien hahahaha.
Veel plezier in het weekend met de sneeuw.
Groeten van Josina.