donderdag 28 maart 2013

Frisse blog

Even een ''frisse'' blog, zonder gedoe!

Dinsdagmiddag kwam er een telefoontje voor Erik, hij werd uitgenodigd voor een gesprek!! Op de gigateleurstelling van de rest van de dag, was dat toch wel even een lichtpuntje! Hij werd uitgenodigd bij het bedrijf waar Manu werkt!

Maar gisterenochtend zijn we eerst even naar Villach gegaan...ik had namelijk op Willhaben voor Thijs een mountainbike gezien...tja, daar blijf ik wel actief zoeken, want ik zoek nog meerdere dingen voor het appartement, maar dus ook nog een mountainbike voor zowel Thijs als Erik. Nu had ik er eentje gevonden, die er op de foto in elk geval heel goed uit zag. Zodoende stonden wij gisterenochtend om 9.00u bij de meneer voor de deur. Het bleek een opa te zijn en zijn kleinkinderen waren te groot geworden voor de mountainbike! Hij haalde de mountainbike uit de garage en wauw! Hij zag eruit als nieuw! Hij zei er gelijk bij, dat deze inderdaad erg weinig gebruikt is. De fiets heeft 12 versnellingen, die de meneer voor Thijs even goed ingesteld heeft, het zadel op zijn allerlaagste stand en toen proberen. Natuurlijk is zo'n houding heel anders dan op een gewone fiets en dat was dus even wennen, maar een paar keer door het straatje heen en weer en het ging al goed! De mountainbike is net ietsje aan de grote kant, maar echt maar een paar centimeter...maar om daarvoor naar een kleinere te zoeken, dat doen we niet! Voorlopig ligt er nog steeds sneeuw en kan (lees: mag) er toch nog niet gefietst worden en Thijs heeft zijn andere fiets ook nog. Echt waar, de banden zien eruit als nieuw, er zitten zelfs nog van die stekeltjes op, van de nieuwigheid! De versnellingen gaan heel soepel en de rem werkt perfect, dus de fiets ging in de kofferbak, we hebben betaald en Thijs is een mountainbike rijker!

Bij thuiskomst hebben we voor Erik nog even wat dingen nagekeken voor het sollicitatiegesprek, nog wat lijstjes uitgeprint, koffie gedronken en daarna kwam de monteur dus langs (zie blog van gisteren) en toen hebben we nog snel brood gegeten en is Erik weggegaan.
Een paar uur later kwam Erik pas weer terug. Het was een goed gesprek, de mensen waren positief, Erik heeft van allerlei vragen moeten beantwoorden over gereedschap en vervolgens twee gesprekken gehad...er zit alleen een heel grote 'maar' aan.Ze zochten iemand in de buitendienst en dan geen buitendienst in Villach, maar door heel Kärnten en ook zelfs Wenen, Salzburg en omstreken...en dat wil Erik niet, dat heeft hij nooit gewild, ook in Nederland niet, dus nu eigenlijk ook niet...Het bedrijf laat Erik de keus, als Erik wil, mag hij volgende week beginnen, maar ik weet nu al, dat hij daar niet gelukkiger van gaat worden en ik denk eerlijk gezegd, wij ook niet (kinderen en ik). Erik belt vandaag over wat hij heeft besloten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gaaf een mountainbike die er zo goed uitziet. Mmm, die baan is wel erg veel van huis denk ik. Maar wel positief dat hij op gesprek mocht. Dat betekent wel dat zijn "papieren" goed zijn. Dus er komt vast nog wel een aanbieding.
Succes!!!!
Groeten van Josina.