zaterdag 23 maart 2013

Paashaas, speelgoedwinkel en bouwmarkt

Gisteren hadden de jongens de laatste schooldag, ze hebben nu ruim een week vrij! De Kindergarten heeft volgende week wel gewoon geopend, maar ja, ik laat niet Luuk en Jordy een week vrij en Thijs naar de Kindergarten...meer kindjes zullen er niet zijn bij de Kindergarten en vandaar dat de paashaas dus gisteren al geweest is...de paashaas ja, Thijs was in alle staten: ''de PAASHAAS is geweest en wij hebben hem gezien!!! Hij heeft al onze zakje helemaal tot eendjes gemaakt en helemaal gevuld!!'' Bij thuiskomst ging hij aan de keukentafel zitten en wachten op Jordy: ''Hà, Jordy zal nu wel denken...de paashaas bestaat wèl!''


 


 
En dan vandaag. Vanmorgen zijn we om 9.00u vertrokken naar Villach, we hadden namelijk afgesproken om een bepaalde tijd, voor de wastafel. De meneer stond al te wachten en had de wastafel in de kofferbak liggen. Het was een mooie wastafel, maar de ophanging en chifon zaten er niet bij...hmmm, we hebben besloten deze dan toch niet te nemen. We zijn naar een paar winkels gegaan, waaronder de speelgoedwinkel. De jongens hebben iets gezamelijks gekocht voor de WII, een nieuw spel, daar moest dan nog een andere bediening bijkomen, zo'n geval waar wij er nog maar eentje van hadden, gelukkig zijn deze niet zo duur als de 'afstandsbediening' van de WII en toen hadden ze allemaal nog geld over om iets voor zich alleen te kopen. Jordy en Luuk zijn gegaan voor de Beyblade-dingen, ik vind het maar niks, maar het zijn van die tollen die je ook op de tv ziet. Thijs is voor de klei gegaan. Onze eigen klei is allemaal weggegaan, allemaal uitgedroogd en te stug. Thijs heeft nu een mooie set met verschillende kleuren klei gekocht en erbij een keukensetje met een deegroller, mesje, een kommetje en wat uitsteekvormpjes. 
 
Namens de jongens: opa en oma Bus: bedankt!
Thijs zit nu nog steeds met de klei te spelen...inmiddels dus al ruim twee uur!! Terwijl Jordy en Luuk al hebben gefietst en nu aan het wandelen zijn met Ute en een hele groep kindjes meer.

Nadat we de speelgoedwinkel gehad hadden, zijn we doorgereden naar de bouwmarkt. Deze bouwmarkt heeft een nieuwe opening gehad en ziet er echt superdeluxe uit nu, maar...ze hebben ook leuke actie's en? Há, ook een hele mooie wastafel! Die hadden we al in de folder gezien en deze was maar ietsje duurder dan dat de meneer vroeg voor de wastafel van hem. Deze wastafel hebben we meegenomen met alles wat ervoor nodig was en een kraan hebben we al.
We zijn gelijk over de tuinafdeling gelopen, want ook daar waren er actie's in het tuinmeubilair. Hetgeen wat in de actie was, was niet echt hetgeen wat we zochten, net iets te 'gammel'. We zoeken namelijk nog een fatsoenlijke tuinset, voor onder andere de gasten die gaan komen, wij hebben namelijk nog steeds, sinds jaar en dag, ons hoog plastic gehalte tuinspul...niks mis mee voor onszelf, maar daar wil ik de gasten niet aanzetten, en het onze begint ook steeds minder fraai te worden. ook willen we graag een paviljoen voor boven het terras...een partytent zou ook kunnen, maar we willen het de hele zomer laten staan, moet tegen een stootje kunnen en er fraai uitzien en het liefst een aantal jaren meegaan...tja, dan kom je dus uit bij een paviljoen...en daar hangen ook paviljoenprijzen aan vast. Op den duur (lees: over een heel aantal jaren) wil Erik er het liefst een houten overkapping maken, maar ook dat kost handen vol geld, veel meer nog dan zo'n paviljoen, dus dat is voorlopig helemaal geen optie! Pffffff, en er staat me daar een mooi paviljoen?!?! Een hele degelijke, een mooie kleur, een stevig gestel met een fraaie afwerking, het doek/zeil is echt waterdicht, er zitten op elke hoek van die muggengordijntjes die je naar elkaar toe kunt trekken, zodat je ook nog redelijk ongedierte-vrij kunt zitten op de zomeravonden...wauw! We hebben met de meneer gekletst en gevraagd om een offerte te maken voor het tuinstel en het paviljoen erbij...ik weet dat het meer dan ruim over het budget komt, maar ik wil gewoon weten wat de hele handel nieuw kost...hij heeft netjes een korting eraf gerekend, maar ja, natuurlijk...dan nog is het gewoon het dubbele van het budget wat we ervoor hebben....de offerte is vier weken geldig, dus we hebben het meegomen en ik heb inmiddels al heel Willhaben afgespeurd, maar ja, zo'n paviljoen is er niet op te vinden, een tuinset zal misschien nog lukken, al staat het er nu nog niet op...vreselijk is dat!!! Grrrrr, nu heb je het gezien en eerst wilde ik helemaal niet zo'n luxe geval, flauwekul vond ik het, maar Erik had het er al langer over en nu heb ik het dus gezien...verkeerd! En Erik is daar makkelijker in: ''als we het nu niet kunnen betalen gaat het gewoon niet door.punt.'' Tja, ik wil graag ook zo denken en Erik heeft gelijk hoor, maar ik kan dat niet zo makkelijk, hahaha, ik heb ons budget er weer bij genomen en weer eens onder de loep genomen...maar ja, Erik zit nu natuurlijk ook nog zonder werk, dus dan zou het helemaal raar zijn, om zoiets aan te schaffen....dan zal er flink met het budget geschoven moeten worden en dat wil ik dan ook weer niet, daar ga ik spijt van krijgen. Gelukkig duurt het nog even voordat de zomer begint!!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

De jongens hebben wel leuk gekocht vind ik. Lekker dat die wastafel leuke aanbieding was. En ja dat schip met geld.... zodat we iets kunnen kopen. Helaas gaat hij altijd voorbij jouw deur zeggen wij.
Groeten van Josina.

online bouwmarkt zei

Ziet er super uit! Oostenrijk is ook gewoon een super land! Alex