donderdag 30 mei 2013

Fronleichnam, spuitkabine en baggerweer...

Vandaag zo ongeveer heel Oostenrijk plat, het is Fronleichnam...een vrije dag! De dag valt altijd 60 dagen na de Eerste Paasdag, heb ik gelezen op Wikipedia...hihihi, als je dus precies wil weten wat er 'gevierd' wordt, raad ik je aan om het daar te lezen!
Maar goed, Erik is dus ook vrij, net als morgen...het bedrijf heeft dan de deur ook gesloten, wij hebben dus allemaal al weekend. Nou ja, weekend mocht ik het toch echt niet noemen van Erik...er moet geklust worden!
Erik is wederom in de badkamer aan de slag gegaan, met een goedje tegen het waterdicht maken van het douchegedeelte, dat spul moet twee uur drogen en er moesten twee lagen op de muur, gisterenavond is de eerste laag erop gekomen en vanmorgen de tweede laag. In de twee uur droogtijd heeft Erik de laatste stroomdraden van de Vorraum vervangen, de lamp in de woonkamer nagekeken...daar bleek al een lampje van kapot te zijn. Een lamp in de Speis opgehangen, de deur van de Speis op maat gemaakt en voor mij een ''spuitkabine'' gemaakt! Ik ben begonnen met het spuiten van de radiatoren! Tja en het is nu dus echt geen weer om ermee buiten te gaan staan, dus nu heb ik vanmorgen een stuk plastic van zolder gehaald en daarmee heeft Erik een hoek in de garage dichtgemaakt, de radiatoren erin gezet en toen kon ik aan de slag...maar eerst heb ik voor de feestelijke dag vandaag (je moet toch iets bedenken :-) ) een taart in elkaar gedraaid! Een verse aardbeientaart, met gele pudding eronder en dit op een bodem, nog wat banaan er rondomheen, gelei erover en klaar! Taart in de koelkast en toen heb ik mezelf maar weer eens vermomd...oude kleren aan, hoofddoekje op, mondkapje voor en de spuitkabine in!
Op dit moment ben ik met twee van de vier radiatoren bezig (zijn nu al twee keer gespoten) en alle zijkapjes en afdekroosters, alles moet, denk ik, nog één keer en daarna alleen nog twee radiatoren, maar dat lukt vandaag niet meer. Ook nog weer even wat gezellige frutsels van zolder gehaald voor in het appartement, nog wat glaswerk van de keukenkastjes naar de kamerkast verplaatst, zodat er wat meer plek in de keukenkast is...

Om het voor de jongens toch ook nog even leuk te houden, heeft Erik na de koffie met taart een spelletje met ze gedaan en vanmiddag mochten de jongens een film uit de videotheek van de televisie uitzoeken...dit werkt via de aanbieder, je kunt een film uitzoeken, een pincode invoeren (die de jongens dus niet moeten weten :-) ) en daarna heb je die film 48 uur tot je beschikking. Ze kozen voor de tweede film van Free Willy...
Zelf heb ik tussendoor het hele appartement nog weer nagelopen, een paar punten opgeschreven, wat laatste dingen opgemeten...

Morgen willen we een leuke dag houden, ondanks het baggerweer! Het is echt vreselijk buiten...regen, regen en regen. Er gaan al verhalen de ronde, dat het dit hele jaar niet zo heel fraai zou gaan worden...grrr, dat heb ik niet gehoord! De zomer is in elk geval heel ver te zoeken!

De jongens hebben voor de Reptilienzoo Happ (klikken) gekozen, althans Jordy wilde dit al een poosje heel graag, maar Luuk en Thijs vinden het ook wel stoer! Misschien dat we de terugweg via de 'onderkant' van de Wörthersee rijden en dan nog even bij Schloss Rosegg (klikken) langs gaan, maar dat zien we morgen nog wel! Het is in elk geval weer met gebruik van onze Kärnten Card!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekker toch zo'n paar dagen extra. Stoer hoor dat jij een spuiterij bent begonnen hahaha. Pfft dus die verhalen dat het geen zomer wordt doen bij jullie ook de ronde. Hoop toch echt wel dat het weer wat beter wordt. De regen is nu hier wel weg maar lekker weer is anders. Veel plezier met jullie uitstapje.
Groeten van Josina

Liesbeth zei

Geniet van de vrije dagen!! En wat het weer betreft,hier heb ik ook al zoiets gehoord maar onze weerman spreekt dat volledig tegen.Trouwens de komende week wordt het hier wel mooi weer...

Groetjes,

Liesbeth

Anoniem zei

Dat is zeker een leuk uitstapje, nooit de slangen aan de Nockalmstraße bezoeken. kennen jullkie dit verhaal?

http://www.kidsweek.nl/artikel/6605/liefdeskoppel-schildpadden-uit-elkaar

Bij de buren is het ook leuk, maar moet je wel bij betalen.

Groet,

Peter