dinsdag 28 mei 2013

Lijstjes en een foto...

Vanmorgen eerst maar de televisie- en radiokanalen op een rij gezet en de lijst uitgeprint en netjes erbij gelegd! Weer een klusje geklaard! Vervolgens heb ik nog weer het één en ander nagekeken en uitgeprint voor in de map voor het appartement, toen een lijst gemaakt met alles wat er nog gekocht moet worden en een nieuwe lijst met alles wat er nog gedaan moet worden! Gelukkig worden de lijstjes steeds kleiner...al zijn er ook steeds weer dingen die me te binnen schieten en dan zijn dat met name administratieve dingen, zoals bijvoorbeeld een rekening...gasten die weer vertrekken, wil ik netjes een rekening mee kunnen geven, maar ja, die moet je dan wel gemaakt hebben! Een idee had ik al wel uitgewerkt, maar steeds bedenk je weer iets anders of blijkt het niet zo handig te zijn...
Ik heb een gastenboek voor het appartement, daar wil ik zelf ook een klein stukje in schrijven en dan in twee talen, maar wát wil ik er precies in schrijven... Visitekaartjes heb ik inmiddels geregeld, voorlopigen dan, want ik wil graag een nieuwe maken, zodra ik een mooie nieuwe foto van het huis heb... Een nieuwe foto wil ik wel maken, maar eigenlijk is het keldergedeelte nog niet helemaal klaar...daar komen om de nieuwe vensters, de nieuwe deur en de gewone garagedeur ook nog lijsten omheen, daar heb ik vandaag achteraan gebeld en de meneer doet zijn uiterste best om het nog vóór onze eerste gasten klaar te hebben...de bloembakken had ik aan het balkon, maar door de verwachte kou had ik ze er weer 'even' uitgehaald, dus geen bloemetjes meer aan het balkon. Morgen zal ik de bloemetjes terugzetten en dan is het natuurlijk het mooiste als er flinke bloeiende geraniums aan hangen, maar door het huidige weer groeit het maar heel gestaag en is er nog weinig kleur aan. En dan het weer...de komende dagen wordt er euh...regen en regen en euh...regen voorspelt!!! Tja, dat schiet dus niet echt op, al zeg ik het zelf. Tevens kan ik met een nieuwe foto ook naar het Tourismusburo gaan, zodat ze daar ons appartement in kunnen voeren in het systeem...het moet dus echt even heel zonnig gaan worden!!!

Inmiddels heb ik al vaker de vraag gekregen over wanneer onze eerste gasten nou komen...op 13 juni zullen de eerste gasten arriveren! Gelukkig had ik de dagen vóór 13 juni ''dicht'' gezet, die kunnen we nu nog heel goed gebruiken!

Ook heb ik via een reactie (bedankt Peter, nu weet ik 'eindelijk' :-) wie je bent!), de vraag gekregen of je bij het eindpunt van de Villacher Alpenstrasse nog op een normale manier tot de toren kunt lopen en dat kan dus!! Ik heb er al eens een stukje over geschreven hier kun je de blog lezen/bekijken . Het is dus heel goed te doen, via een normaal pad en bij helder weer heb je geweldige uitzichten. Je kunt dan zelfs de Großglockner zien! Tevens is er een vrij recent Gipfelhaus daarboven bij de toren gebouwd, waar je een heerlijke Jause kunt nuttigen! Een echte aanrader dus, voor een volgende keer Oostenrijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk hoor zo'n gastenboek. En ja de blommetjes gaan vanzelf groeien als het zonnetje komt. Hier is het ook weer druilregentje. Maar ja na regen komt toch zonneschijn???
Groetjes van Josina