zaterdag 1 juni 2013

Winkelen, tuinset en friemelwerkjes

Voor vandaag werd er best wat regen voorspeld, maar toch hebben we een heel behoorlijk dag gehad!Pas tegen het avondeten begon het wat te sputteren, voor die tijd hebben we geregeld een zonnetje gehad en konden we zowaar weer heerlijk buiten zitten! Dat maakt weer veel goed!

Vanmorgen heb ik eerst nog weer in de spuitkabine gewerkt :-) en wat radiatoren gespoten en toen de andere kleren aan en naar Villach gereden.
We zaten al een hele poos te ''bakkeleien'' over wat we nu op het balkon zouden zetten, voor de gasten om er te kunnen zitten...van een bankje, toch maar wat stoelen, toen toch maar weer een bankje of een vaste plank om op te kunnen zitten...maar ja, het is een ondiep balkon en dus als je er teveel of grote spullen op zet, kun je er niet eens meer lopen! We krijgen gasten in aantallen van twee personen tot gezinnen...ik ben aan het meten geweest, aan het rondsnuffelen op internet, al maandenlang speur ik Willhaben erop na, houdt folders in de gaten, maar ik vond het maar lastig. Gisteren zagen we bij de bouwmarkt een hele mooie degelijke tuinbank, loodzwaar en zitplaats voor zeker drie personen en met kinderen zelfs nog meer. Dat leek mij eerst wel wat...wat later bedacht ik mij, dat op die manier het halve balkon door die bank in beslag genomen zou worden en het is een bank, die je niet zomaar even aan de kanten zet...dus toch maar niet... vanmorgen ben ik in Villach naar een andere winkel gegaan en liep daar gelijk op een leuk setje, gewoon twee stoeltjes en een tafeltje, niet te groot, niet te klein. Ik heb Erik gebeld, overlegd en toen meegenomen! Als er dan dus meer dan twee personen komen, zetten we er wat klapstoeltjes bij. Zo blijft er tenminste wel balkon over!
Dat was de eerste winkel! Bij de tweede ben ik ook geslaagd! Ik had nog wat 'onderkussenslopen' nodig...ik heb altijd twee kussenslopen om een kussen zitten, net wat meer bescherming voor het kussen. Dat wilde ik bij het appartement ook, maar die kussenmaat kun je niet overal krijgen en ik had wit nodig en dat bleek lastiger dan verwacht, maar het is vanmorgen eindelijk gelukt, ook gelijk een ovenhandschoen voor het appartement meegenomen en klaar! Dat was winkel twee!
Winkel drie was de winkel van de tuinsets...de winkel had een tuinset in de folder staan, die wij dus nu graag willen hebben! Bij het huisje waar mijn ouders en mijn tante gelogeerd hebben, hebben ze deze set ook staan. Zodoende weten we, dat het goed zit en het zich goed houdt. De tafel is erg handig, op te klappen, vrij zwaar en een weersbestendig blad erop. Ute blijkt hetzelfde te hebben en heeft het al vier jaar in de tuin staan en het ziet er nog supergoed uit! Bij de winkel aangekomen, bleek de tafelmaat iets kleiner dan dat ik gehoopt had, maar daar viel wat aan te doen, er kon een grotere tafel bij, voor een klein extra bedrag. Weer heb ik Erik gebeld, overlegd (dat hadden we thuis ook al wel, maar voor mezelf, voor de zekerheid, want ik praat niet over een paar tientjes...) en we hebben besloten het te nemen, Erik haalt het begin volgende week op! Een set met zes stoelen, een tafel en ook gelijk de kussens erbij!
Toen winkel vier, hier ben ik nog weer voor wat kleinigheden geslaagd en daarna winkel vijf, zes en zeven voor de boodschappen...en toen was ik het echt helemaal zat! Bah, ik ben gewoon geen winkelmens en winkelen heb ik de laatste maanden al meer gedaan dan me lief is! Als het appartement echt helemaal klaar is en dat is het bijna, dan zie ik voorlopig geen winkels meer!

Bij thuiskomst snel nog weer de spuitkabine in, voor een volgende laag en daarna aan de koffie...in de tuin, heerlijk! Oja, ook nog even de schoenenbank in elkaar gezet, net als een 'kledingboy'...

Erik is echt bijna klaar met het tegelen! De laatste friemelwerkjes nog en het laatste stukje voegen nog...en dan kan de douchekraan op de plek gemaakt worden, net als de laatste tierlantijntjes! Erik heeft tussendoor nog een ander slot in de badkamerdeur gezet en...Erik heeft vandaag heerlijke pannenkoeken gebakken!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ondanks dat je niet graag winkelt ben je toch goed geslaagd om zoveel te kopen. Maar het is herkenbaar hoor, ook ik vind winkelen een noodzakelijk kwaad. Wat heerlijk dat je weer buiten kunt zitten. Knap je helemaal van op toch?
Groeten van Josina

Anoniem zei

Hoi Hoi

Goed bezig ,nog even doorzetten en dan een poosje alles op een laag pitje kunnen zetten ,heerlijk gaan genieten met z:n allen .
Ma!!!

Chris zei

Heerlijk is dat he, iets willen kopen en het allemaal voor mekaar krijgen? Ikzelf ben ook al een geruime tijd op zoek naar de geschikte tuinset.