vrijdag 31 mei 2013

Reptielen en de Ikea!

Vanmorgen zijn we op tijd vertrokken richting Klagenfurt! Niet over de autobaan, maar gewoon via de toeristische route. Redelijk op tijd kwamen we aan, maar het was er toch al vrij druk... De Reptilienzoo is niet heel groot, waardoor je met zoveel mensen toch al aardig op elkaar gepakt loopt. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken in elk geval. Buiten was er niet heel veel te beleven, mede door het slechte weer, schijnt het... een groot hok met konijnen en cavia's (mijn idee: het eten voor de slangen) en een klein beetje een 'afgezaagde' dino-tuin... Wat wel erg mooi was om te zien en te weten dat ze de honderd al even gepasseerd zijn: de reuzenschildpadden! Tjee, wat een enorme dieren zeg! Hieronder even een kleine indruk van de dieren die er zijn:
 

Kijk even goed in het glazen schaaltje...eet smakelijk!
 
 
 


Misschien dat we er van de zomer nog een keer weer langs gaan, als het weer een stukje beter is!

Gisterenavond bedacht ik mij opeens, dat er in Klagenfurt ook een Ikea zit... :-) Tja en aangezien ik nog een cadeaukaart had liggen van de Ikea en het natuurlijk jammer is, om die te laten liggen, zijn we na de Reptilienzoo naar de Ikea gegaan! We kwamen er rond de middag aan, dus zijn we eerst in het restaurant gaan zitten om er iets te eten en te drinken! Daarna met de inmiddels 'waslijst' door de gangpaden, op zoek naar wat we zochten! Uiteindelijk met een behoorlijke kar vol en een lekker ijsje in de hand, weer in de auto gestapt, voor deel twee van de toeristische route, dit keer via een andere weg weer terug, maar eerst kwamen we langs een bouwwinkel, waar we ook nog een redelijke waslijst voor hadden liggen...ook daar met een behoorlijke kar weer naar buiten gegaan...

We zijn teruggereden via een route waar we nog nooit gereden hebben, dus dat was toch wel erg mooi! We zijn nog wel door Rosegg gekomen, maar het was inmiddels te laat voor het kasteel en de jongens waren al behoorlijk moe... dat doen we een andere keer wel, het weer werkte ook vandaag voor helemaal niks mee, dus dan waren we opnieuw nat geworden of hadden we weer moeten schuilen onder de paraplu's.

Het was uiteindelijk toch een geslaagde dag! De jongens hebben genoten bij de reptielen en van het eten bij de Ikea en ik heb weer een buit binnen en Erik ook...voor ieder wat wils!

Na het eten vanavond hebben we nog even een spelletje gedaan met Thijs. Jordy en Luuk wilden liever even televisie kijken en toen zijn de jongens moe, maar voldaan naar bed gegaan. Ik heb de gekochte spullen op de plek gezet, gelegd en de kapotte lamp vervangen en Erik is nog weer de badkamer ingedoken en heeft de laatste wandtegels eraan geplakt. Nu het laatste stukje vloer nog en dan kan het voegen beginnen!
Morgen wordt het een dagje met van alles...Erik gaat weer aan de klus en ik ga nog even Villach in, voor de laatste spullen van de lijst en de boodschappen en ik wil nog weer even wat radiatoren spuiten. Ook nog weer even wat gekochte spullen in elkaar zetten...ik heb tóch het bijpassende schoenenbankje bij de kapstok van het appartement gekocht en nog een kledingstandaard voor een slaapkamer in het appartement. Er kunnen morgen nog wat haakjes aan de muur geboord worden, een schap in de keuken kan worden opgehangen...en dan zal de zaterdag ook al mooi opschieten!

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Zonde van het weer hé als je zo'n uitstap doet,maar gelukkig hadden jullie toch een leuk dagje!
Zo,nog even op de tanden bijten en dan zit het werk er zeker op bij jullie.Geniet van je weekend...

Anoniem zei

Dat was een volle dag. Brr ik ben niet zo van de reptielen. En het weekend zul je wel weer doorkomen met je to do-lijstje hahaha.
Groeten van Josina.

Anoniem zei

Leuke foto's en waren de oudjes weer bij elkaar of lagen ze nog steeds in een vechtscheiding ;-)

Groeten Peter