maandag 27 mei 2013

Sagamundo, televisie en verjaardag

Inmiddels is Erik alweer vol aan de gang in de badkamer en het wordt er steeds maar mooier!! Hihihi, gelukkig maar, anders was er iets niet goed geweest...

Thijs is vandaag met de bus weg geweest! Een uitje van de hele Kindergarten, naar het Sagamundo in Döbriach! Vanmorgen om 7.45u zijn ze vertrokken en uiteindelijk om 16.00u waren ze weer terug...helemaal munt, maar hij heeft een geweldige dag gehad. Ze hebben ook nog steentjes mogen uitbikken uit een wand, dit blijkt granaatsteen te zijn, we hebben het afgespoeld en dan zie je inderdaad een soort rode gloed over de steentjes...Thijs is helemaal trots!! Ik heb een oud sieradendoosje met watjes opgezocht en daar blinken nu zijn eigen gebikte steentjes in!

Vanmorgen heb ik me verdiept in de televisie van het appartement, nou ja, in de zenders eigenlijk. Deze tv is aangesloten op een receiver. Via de receiver kun je 999 kanalen vinden...heel fijn, maar op zo'n 850 kanalen zit niks uiteindelijk, omdat dit een ''vrije ontvangst'' is, maar wel elk kanaal heeft een naam en ik kan niet aan alle namen zien, waar een juist kanaal zit...euh...juist ja. Ik wil het de gasten niet aandoen om steeds tussen de 999 kanalen naar een goede zender te moeten zoeken, dus dat heb ik gedaan...alle kanalen eerst langsgelopen en waarvan ik dacht, dat het een goede/bekende zender kon zijn, heb ik het opgeschreven. Vervolgens al deze opgeschreven kanalen (2 A4 vellen vol...) daadwerkelijk langszappen en toen bleef er een mooi aantal zenders met tv en radiozenders over, maar wel verspreid over de 999 kanalen. Ik heb de geschreven lijst bekeken en op papier er al een nieuwe nummering aan gegeven, die nummering moet ik nu dus nog aanpassen in de receiver, tevens een lijst in de computer gemaakt met de nummers en namen van de zenders en die lijst gaat in het appartement. Ik bedoel maar, het zijn niet alleen maar lichamelijke klussen, maar ook dit soort karweitjes die ''even'' gedaan moeten worden!!

Vanmiddag hebben we een verjaardag gehad! Martina is jarig en gisteren vroeg Ute of wij ook mee gingen. Het was geen rond getal, maar een kop koffie drinken (en uiteindelijk iets sterkers) wordt vaak wel op prijs gesteld. Vandaar dat wij vanmiddag met vier vrouwen en alle kids op de stoep stonden. Ze wist dat er twee zouden komen, maar ze vond het erg leuk dat er dus nog twee meer waren. Kuchen was er genoeg in elk geval...ze willen onderling geen cadeautjes doen, omdat daar bijna geen beginnen aan is, maar gewoon een leuk creatief kleinigheidje is vaak wel op zijn plek. Vandaar dat ik een pot eigengemaakte Zwetschgenjam en een pakje sultanakoekjes (kennen ze hier niet, die zijn nog uit NL) mee heb genomen, een ander had een paar kruidenplantjes mee, de volgende een sixpack bier en de laatste had nog veel eieren die op moesten en besloot daarvan een Kuchen te bakken en mee te nemen! Net als in Duitsland, kun je je hier tegoed doen aan de Kuchen die op tafel staan...en ze waren errug lekker! Allen zelfgemaakt en in totaal drie stuks...hmmmm!! De kinderen konden er heerlijk buiten spelen en wij hebben gekletst, tussendoor ben ik met Manuela naar de Kindergarten gegaan en hebben we onze kinderen opgehaald, nog even weer wat gedronken en tegen 17.00u waren we weer in huis!

Nu wil ik nog weer even bezig met de inhoud van de map die in het appartement komt te staan...een map met allerlei informatie van het huis, over de afvalscheiding, van de omgeving, van belangerijke telefoonnummers en nog veel meer!

3 opmerkingen:

Dagelijks Brood zei

Die TV zenders, dat was ergernis nummer 1 afgelopen winter in het vakantiehuis in Oostenrijk. Wat een ellende was dat zeg! En maar zoeken elke keer!
Goed dat je er een lijstje van gemaakt heb!

Liesbeth zei

Verveling ken je blijkbaar nog niet...Wanneer komen de eerste gasten toe??

Anoniem zei

Hahaha, ja die tv zenders weten wat. Onze gastvrouw vroeg vorig jaar of mijn zoon dat even wilde doen. Want zij had er niet zo'n kijk op en hij wel vond ze. Mwah en met die heerlijke Apfelstrudel die ze gaf was de klus zo geklaard.
Groeten van Josina.