vrijdag 7 juni 2013

Zwembad, Villacher Alpenstrasse en Privat

Vanmorgen waren de dames er mooi op tijd, al voor 7.30u, ik heb ze dus nog even gezien en daarna heb ik Thijs weggebracht om aansluitend te gaan wandelen! De dames hebben het vandaag helemaal afgemaakt! Voor de verandering was het weer heerlijk! Het zonnetje scheen heerlijk door de bomen...en omdat we een kortere route hebben gedaan, omdat Adelina en ik om 10.00u in het zwembad moesten zijn, hebben we een stuk van de Stollenwanderweg gelopen, dat is weer eens wat anders en minstens zo mooi, alleen lang niet zulke mooie uitzichten, omdat je wat meer in het bos loopt èn omdat we nu natuurlijk maar een klein deel hebben gelopen.
 
Om iets voor tien waren we keurig bij het zwembad en na best wat gedoe, zijn we uiteindelijk (zonder echte toestemming) het zwembad binnengegaan om toch onze kinderen te kunnen zien zwemmen...wat een gedoe zeg, maar goed. Gelijk bij binnenkomst, zag ik al dat het er met de zwemles heel anders aan toe gaat, als dat wij gewend zijn...plus dat de zwembeweging voor de kinderen makkelijker wordt gemaakt, maar waardoor ze zich helemaal suf bewegen met de armen om boven water te blijven....Thijs was aan het zwemmen met een ''Zauberschnur''. Het blijft 'm bij Thijs echt tussen zijn oren zitten, dat hij niet kan zwemmen. De juf zegt, dat hij in het ondiepe gedeelte, waar hij weet dat hij kan staan, gewoon zwemt, maar zodra hij weet dat hij niet kan staan, gaat hij heel paniekerig zwemmen en dus echt ook kopje onder...vandaar dat hij dus het Zauberschnur heeft gekregen, dit is gewoon een formaat riem, opblaasbaar, maar er kan bijna geen lucht in en ik zag zelfs, dat er bij Thijs gewoon helemaal geen lucht in zat, maar het gevoel voor hem, dat hij wat om zijn buik heeft, is voldoende dat hij gewoon ook in het diepe gaat zwemmen!! Het Zauberschnur mocht Thijs houden! Thijs heeft ook een Urkunde meegekregen van de juf, dus Thijs is helemaal blij en wij helemaal trots!
 
Jordy is gisteren niet met de bus naar Nötsch gegaan, maar even gewoon de Villacher Alpenstrasse omhoog gegaan! En ook niet alleen met zijn eigen klas, maar ook met de vierde klassers...tja, dat luisteren wat de juf zegt, zit er nog niet helemaal in :-) Ze zijn tot de voorlaatste hut gereden en daar stonden een aantal jagers en mensen van het Naturpark Dobratsch klaar, om van alles over de omgeving en zijn dieren te vertellen. Jordy vond het helemaal geweldig, want de jagers hadden ook wat opgestopte roofvogels bij zich, nu kon hij ze dus echt heel goed bekijken! Ze hebben vervolgens nog een informatieboekje meegekregen, een potje met een loepdeksel en een tubetje zonnenbrand voor op de alm.
 
Vanmiddag heb ik de voordeur van het appartement een grote poetsbeurt gegeven en het bordje met de naam heeft Erik erop geschroefd! ook onze eigen voordeur, kelderdeur en een deur in de kelder even opgepoetst en het schildje 'Privat' erop geplakt...tja, dat zijn ook kleine dingen die er allemaal bijhoren...net als dat ik gisteren eindelijk geslaagd ben voor een mooie sleutelhanger voor de sleutels van het appartement! Ik had wel wat sleutelhangers, maar gewoon niets toepasselijks of een versleten...maar gisteren bij het geschenkenwinkeltje, tegenover de supermarkt, daar hadden ze gewoon dat wat ik zocht!!
 
het bordje voor onze eigen deurenen dit is dus de voordeur van het appartement!!
Vanmiddag hebben we de bouwsluier van de badkamertegels gepoetst en een handdoekrek opgehangen, net als de douchestang, Erik is nu met het laatste kitwerk in de badkamer bezig en dan kan morgen de kraan eraan gemaakt worden van de douche en de plaat die het in de winter warm moet maken (radiator) kan worden opgehangen... oh, het gaat echt super-de-super-mooi worden die badkamer!!!!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Lekkere wandeling toch kunnen maken en het werk gaat door hahahaha.
Ja dat is best moeilijk om te weten dat je heus wel kunt zwemmen ook in het diepe. Maar ach het komt best goed. Echte jagers spannend hoor.
Geweldig dat het appartement bij fertig ist.
Groeten van Josina