woensdag 25 september 2013

Lokkertje, offertes en verjaardagsfeestje

Vandaag even niet zo veel, heb gewoonweg geen zin! Maandag en dinsdag vol aan de gang geweest, appartement is weer helemaal tiptop in orde, de was was helemaal weg, net als het strijkgoed. Ik heb vanmorgen, nadat ik Thijs weg heb gebracht, een paar boodschappen gedaan, de stofzuiger er even doorgehaald en wat opgeruimd, vaatwasser uitgepakt, toch nog even een nieuwe was aangezet en nu is de zin op. Ik heb me dus een cappuccino gemaakt en zit nu lekker achter de laptop :-)

Erik is nog steeds op verschillende manieren naar werk aan het zoeken, er lopen inmiddels wat dingen, maar ja, ik heb volgens mij een vorige keer al vermeld, het is wel Oostenrijk hè...niks of niemand heeft haast en ook al zegt de persoon aan de telefoon dat ze iemand op hele korte termijn zoeken, dan nog laten ze er rustig een week, zo niet langer, overheen gaan en dan nog moet je er zelf weer achteraan gaan. De bureau's beloven ook van alles en hebben vele vacatures online staan, maar dat is echt gewoon een lokkertje, Erik heeft het ene bureau's al minstens vier keer gebeld over iets, maar steeds zeggen ze: ''dat duurt nog even...''. Ook de werkgever waar Erik nu nog tot waarschijnlijk vrijdag werkt, denkt mee, maar deze man zegt wel, nu gewoon zelf niet genoeg werk meer te hebben, maar als hij binnenkort toch iemand nodig heeft, dat hij dan Erik graag zou willen hebben...

En dan onze graafwerkzaamheden...we hebben twee offertes, beiden verschillend in prijs, maar ook in materiaal...de ene vindt dit beter, de ander zegt dat dàt beter is, de ene zegt een heel pak isolatie tegen de keldermuur aan, de ander zegt dat dit onder de grond helemaal geen zin heeft...de één komt betrouwbaar over, de ander wat 'geniepiger'. De één was gewoon gelijk eerlijk in alles en zegt, dat veel ook afhankelijk is, van hoe de muur er onder de grond uitziet...is deze nog goed? Hij verwacht van wel, maar zeker weten doet hij het natuurlijk niet, de ander heeft hier niets over genoemd en daar zul je misschien ineens op een grote 'verrassing' stuiten... Je snapt het, het is niet zomaar even iets, iets waarvan wij dachten: 'hup, graafmachine aan het werk, de boel dichten en klaar'. Maak je de kelderwand van buiten 'té dicht' kun je jarenlang problemen houden en misschien zelfs altijd wel, dus dat is ook weer niet goed...pffffff, zo zie je maar weer, wij weten er zelf niet genoeg van en daarom lijkt het mij ook niet verstandig om hier zelf aan te beginnen...daar gaan we spijt van krijgen, als je het niet op de goede manier doet! Het gaat om handen vol geld, dus daar speel je ook niet zomaar mee! Erik had wel opgevraagd bij de bouwmarkt wat al het materiaal kost, als je het zelf gaat doen, maar ja, doe je het dan goed? Je wilt ook niet over twee jaar alsnog een keer alles moeten uitgraven, omdat je nu een 'foutje' maakt... inmiddels zijn we zover, dat we één van beiden de opdracht hebben gegeven, maar wel dat alles in goed overleg gaat. We hebben de offerte, maar als de keldermuur niet goed is, dan zal het nog gaan oplopen. Er moet gewoonweg iets gaan gebeuren, want zoals het nu is, kunnen wij binnen hier niet verder.

Donderdag de ouderavond op school, jaja ideaal, van elke klas de ouderavond op dezelfde avond en dezelfde tijd! Ik ga dan maar naar de ouderavond van Jordy, want hij zit nu in de laatste klas van de Volksschule, daar zou nog wel iets belangrijks gezegd kunnen worden...Erik zal dan morgenavond Jordy en Luuk naar de Taekwondo brengen en kan ook zo zelf even meekijken, samen met Thijs, want ook zij zijn nieuwsgierig geworden naar de les!

Vrijdagmiddag houdt Luuk een klein verjaardagsfeestje, met zijn verjaardag waren opa en oma er en we hebben toen gelijk gezegd, dat we later iets zullen doen. Luuk vroeg of hij zeven of meer kindjes kon gaan uitnodigen...hmmm, ik heb gevraagd met wie hij nu echt veel speelt op school en wie echte vriendjes zijn, daar bleven eigenlijk maar echt twee jongens over. Om gewoon maar te gaan uitnodigen is niet zo moeilijk, maar kindjes waar ze normaal ook niet veel mee spelen, hoeven dan nu er toch ook niet te zijn? Vrijdag komen er dus twee jongens en we zien wel wat we gaan doen, ik maak geen programma, we wachten het weer wel af. Ik heb Luuk wel beloofd dat we poffertjes gaan maken, dat vindt Luuk namelijk altijd leuk en lekker en de kindjes hier kennen ze niet!

1 opmerking:

Anoniem zei

Jeetje, dat is moeilijk die werkzaamheden. Weten de mensen waar je mee omgaat in het dorp niet hoe dat normaal gesproken gedaan wordt? Haha en die ouderavond? Hier precies hetzelfde. Gisteravond heeft oudste zoon opgepast zodat mijn dochter met haar man kon gaan. Veel plezier met verjaardagsfeestje.
Groeten van Josina