zaterdag 28 september 2013

Feestje, schoorstenen en Willhaben!

Wát een kleine wereld was het vandaag! De bewolking heeft de hele dag laag in het dal gehangen, af en toe was zelfs de overkant niet meer te zien! Tjonge, dat waren we niet meer gewend. Het is ook een flink stuk afgekoeld, je kunt echt niet meer zonder jas naar buiten...hihihi, dan laat gewoon gelijk de sneeuw maar komen, wordt de wereld weer een stukje mooier van!

Gisteren heeft Luuk zijn feestje gehad, helemaal blij! Toch nog weer leuke cadeautjes gekregen, daarna muffins met wat te drinken erbij. Het leuke is, we hebben bij de muffins wat slagroom op tafel gezet en een schaaltje hagelslag om ze te versieren, dat (de hagelslag) kennen ze in Oostenrijk niet, dus dat was een feest en viel goed in de smaak! Verder hebben ze lekker gespeeld, van binnen naar buiten in de boomhut, toen even bij de konijnen in de ren en vervolgens weer op slaapkamer spelen. Tussendoor wat lekkers snoepen en toen ben ik poffertjes gaan bakken, ook dit was bij beide heren een onbekend iets, maar ook dit viel in de smaak, vooral omdat ze ook poedersuiker en stroop mochten gebruiken :-)

Vandaag was het een echte klungeldag. Vanmorgen heb ik eerst lekker broodjes voor het ontbijt gehaald bij de winkel en na het ontbijt hebben we met Jordy en Luuk nog wat gelezen voor het huiswerk. Erik is vervolgens het dak op gegaan om er kappen op de schoorstenen te maken! De kappen lagen al klaar in de garage, dus Erik moest wat gaten in de schoorstenen boren en de kappen monteren. Vanaf nu kan er dus niet meer zoveel water in de schoorstenen regenen, dat was namelijk nogal vervelend afgelopen najaar. Als het regende, kwam het zo bij de schoorsteen in en wil je vervolgens gaan stoken, dan is de schoorsteen erg nat van binnen waardoor de rook terugslaat...met andere woorden, het werd af en toe een beetje blauw in de keuken...dat moet nu dus verholpen zijn! Het is gelijk ook een behoud van de schoorstenen, dus twee vliegen in één klap!

Ik heb een lading planten bij de tuin in gepoot. Ute was al druk aan het terugsnoeien geweest en heeft er voor mij weer een hele lading uit haar tuin gehaald. Ik had alleen afgelopen week nog niet zoveel zin om het te poten, maar ja, het moest er nu toch van komen. Ik heb alles bij de voortuin ingezet, om het hopelijk volgend jaar bij de volgende rotstuin in te kunnen poten! De voortuin staat nu dus goed vol :-)

Vanmiddag kwam een het zoontje van Ute weer aanwaaien om te spelen en is vervolgens de hele middag hier gebleven...de jongens mochten namelijk allemaal helpen met het slopen van de heg...tja, Erik heeft toch besloten om er nu alvast mee te beginnen, in de hoop dat straks de man met de graafmachine er de wortels uit wil trekken. Ach, de heg zou er toch uit gaan. Die heg is gewoon zo onbenullig groot, is jaren niet gesnoeid en helemaal dood van binnen...we willen er wat jongs voor terugzetten volgend jaar. Ze hebben er net een gat in kunnen krijgen...zóveel werk zit er dus in en van dat gat zijn al kruiwagens vol groenafval gekomen! En slopen doen jongen nu eenmaal graag! Het houdt ze van de straat hè...en ach, omdat het jongens zijn, zijn ze maar gewoon midden in de heg begonnen...In tussentijd heeft Erik het één en ander buiten klaargezet en ik ben de zolder even op geweest...ik heb spullen op de foto gezet die weg gaan!! Een heel deel staat inmiddels te koop op Willhaben, hahaha, mijn hobby is dus weer in volle gang! Maar liefst 12 nieuwe advertentie's heb ik erbij geplaatst, naast nog twee oudere en dat zal voorlopig nog niet helemaal het laatste zijn, maar wel het meeste! Het grappige is, dat ik de link van de advertentie's ook op facebook heb gezet, gewoon om even te melden dat ik Willhaben weer even verrijkt heb vandaag en daar kwamen gelijk heel wat reactie's op! Inmiddels zijn twee dingen al verkocht zelfs! Heerlijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi,

hahahahahaha, ik ben ook zo blij met mijn mannen hier in huis, hier moet de heg ook weg.... ik zie het helemaal voor me.... precies in het midden.

Groetjes Corine