dinsdag 24 september 2013

Taekwondo

De Taekwondo! Pfieuw...dat is nogal wat zeg! Ik had me er een voorstelling bij gemaakt, maar die was niet helemaal juist :-)
Op maandag wordt de les door een mevrouw gegeven, een heel leuke mevrouw die leuk met de kinderen omgaat ook, na het voorstellen en het opstellen op de juiste manier, zijn ze begonnen. Ik was samen met nog drie moeders en een vader om te kijken...de mevrouw begon met de les en eerst dacht ik: 'ze maakt een grapje, begint zo te lachen en wil ons alleen even aan het schrikken maken...' Maar nee, het was serieus!! Het was het opwarmen, maar gelijk volle snelheid en springen, armen zwaaien en dat ontzettend snel achter elkaar. Wij keken elkaar allemaal aan met open mond...hihihi, gelukkig zaten wij op het bankje! Na een flinke opwarming, waarbij de meeste kinderen zelfs ook nat van zweet waren, hebben ze wat bewegingen geoefend. Alles wordt tien seconden gedaan, ook met het opwarmen en dat wordt dan weer geteld, hardop in het koreaans! Nooit geweten dat het een koreaanse sport zou zijn...ook de opdrachten geeft ze in het koreaans, maar natuurlijk ook in het duits. Om beurten moeten ze tot tien tellen met een oefening en dan wordt bijvoorbeeld van been gewisseld of van arm, of van beweging. Ook de Schnupperkinderen moesten gelijk om beurten tellen, gewoon in het duits. Het zijn volwassenen en kinderen door elkaar, een niet al te grote groep, al waren er nu wel heel veel kindjes om te schnuppern, maar ik verwacht niet dat deze kindjes allemaal zullen blijven.
Aan het einde van de les keken Martina en ik elkaar aan en slaakten een zucht, Martina zei: ''Pfuh, vom zuschauen bin ich sogar erschöpft!'' Jordy en Luuk hebben aangegeven het leuk te vinden, maar dit was natuurlijk nog maar één keer...voor Jordy zou het heel goed zijn, als hij het door zou blijven doen. Het is goed voor lichaam en geest...en dat is iets wat hij wel kan gebruiken. Luuk had zijn vriendje ook in de groep en die combi is niet zo heel goed :-) Een paar keer heb ik beide heren gemaand dat ze op moeten letten en voor 'alleen' een slokje water drinken, heb ik ze bij de wc's weg kunnen halen en terug kunnen sturen de les in...

Donderdag is de volgende les, normaal wordt deze les door een meneer gegeven, maar die is met vakantie, vandaar dat de mevrouw het overneemt. Ik hoop dat ze het dan nog steeds leuk vinden, ik zeg zelfs: ik hoop! Het is echt heel interessant om ernaar te kijken en binnen deze eerste les kon je al zien, dat ze er ook echt leren omgaan met het eigen lichaam, met de beheersing en controle ervan en met zelfverdediging...dat is nooit verkeerd. Op de koop toe is het ook nog eens erg goed voor de conditie!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik het zo hoor zou ik ook moe worden van het kijken hahaha. Ben benieuwd of de jongens doorgaan. En doe gezellig mee als het oud en jong door elkaar is hihihihi.
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

oei dat is nog al een serieuze sport,ik ben benieuwd of ze het leuk blijven vinden