dinsdag 20 mei 2014

Leuke actie, bloemen en planten

Het was leuk vanmorgen vroeg!! Het was voor Burgi en Gerhard totaal onverwacht, haha, Gerhard werd ter plekke uit bed getrommeld door Burgi en beiden stonden ze met tranen in de ogen naar de zingende kinderen te luisteren...tien kinderen waren er. We werden naar binnen gehaald, de kinderen mochten allemaal naar de speelzolder en Ute, Martina en ik werden aan de koffie gezet. Rond 7.30u hebben we de kinderen weer bij elkaar gehaald en konden ze naar school. Gewoon een leuke actie :-)

Nadat ik boven de ramen heb gelapt en beneden wat opgeruimd, ben ik naar buiten gegaan. Er moesten nog wat plantjes gepoot worden, die over waren en die uit de vrije natuur komen... maar eerst moest ik toch even ernstig over de tuin bij de voordeur heen. De bloembollen die het niet hebben gedaan, of waarvan de ree misschien de bloemetjes opgegeten heeft, de bloembollen die eigenlijk uit de kluiten gewassen waren, die echt een enorm blad hadden, maar amper een tulp...die heb ik er gewoonweg allemaal uitgetrokken, met bol en al! Wat onkruid weg en toen moest er toch echt wel flink wat zand opgebracht gaan worden...de bandjes die de rand van de tuin vormen daar, zijn bijna volledig in zicht aan de binnenkant! Zoveel zand is er dus verdwenen.
Eerst heb ik de plantenbak bij de voordeur gevuld, het oude zand eruit, de al rotte wortels van een paar vaste planten eruit, voeding erin, nieuw zand erbij in en toen wat planten! Ik had nog een halve zak met aarde over en heb dat op de tuin gekiepeld, maar ja, veel te weinig natuurlijk...ik ben dus met de kruiwagen naar de winkel gelopen en heb daar vier zakken aarde opgehaald en tevens wat plantjes!
De vier zakken verdwenen allemaal op de tuin, alles netjes verdeeld, een paar plantjes erbij in gepoot en toch kon er nog wel wat aarde bij... maar ja, ik moest Thijs ophalen inmiddels!

Na het middageten en na het helpen met het huiswerk van Jordy en Luuk, ben ik met Thijs samen weer met de kruiwagen naar de winkel gelopen en heb er nog twee zakken aarde bij opgehaald. Eén zak heb ik bij op de tuin gedaan en de andere zak bewaar ik nog voor de volgende plantenbak die ik kan vullen, alleen staat deze nog onder het konijnenhok en is loodzwaar...daar moet Erik dus even bij helpen.

Het begint er inmiddels rondom het huis al aardig fraai uit te zien:


En ook het balkon voor de gasten is weer klaar!

En hieronder het tuintje bij de voordeur...vijfeneenhalve zak aarde zitten erop en ik heb er wat stenen bij ingelegd, de volgende stap is dat er hier ook schors op komt te liggen:

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

echt heel leuk zeg al die zingende kinderen,super leuk
en prachtig hoor die bloemen,echt heel vrolijk allemaal,laat de zomer maar komen.

liefs yvonne

Anoniem zei

Zo zie je maar weer ,hoe je iemand blij kunt maken door er een lied voor te zingen !Goede actie van de buurvrouw ...Klasse !