maandag 19 mei 2014

Rustig, slurpen en zingen

En zo is een nieuwe week begonnen...een wel heel rustig begin moet ik zeggen!! Nou ja, wat mensen betreft in elk geval...Erik weer aan het werk en dan natuurlijk mijn ouders er niet meer, de jongens gewoon naar school...wel weer heeeeel rustig hoor!
Ik heb vanmorgen gelijk de schouders eronder gezet en de bovenwoning helemaal schoongemaakt! Alles is er weer helemaal fris, de bedden die nog dubbele dekbedden hadden, heb ik er het winterdeel vanaf gehaald en opgeruimd, het wasgoed is allemaal weer schoon van het appartement. Er konden wat spullen naar de zolder, het strijkgoed weggewerkt en vervolgens de bloembakken in het balkon gezet!! Joehoe!! Dat staat nu al geweldig en dat terwijl de bloemen natuurlijk nog even lekker mogen groeien, maar dit jaar zitten de bakken veel voller en terwijl er drie bakken minder dan vorig jaar in de balkons zitten, lijkt het juist of er meer in staan! Nu natuurlijk goed verzorgen!

Luuk heeft gisteren een superdag gehad! Hij mocht in de kerk zelfs overal bij mee doen! Natuurlijk niet in het witte gewaad, wat de communiegangers aan hadden, maar hij mocht overal bij staan. Ook het Ritteressen later op de dag, vond Luuk geweldig! Ze móesten er zelfs slurpen...deden ze dat niet, dan kregen ze een straf...er mocht geboerd worden en met handen gegeten...nou ja, ik geloof niet dat je kinderen een groter plezier kan doen! Na het verhaal van Luuk, heeft Jordy nog meer zin in zijn schoolkamp, over een paar weken!! Jordy gaat dan drie dagen naar Friesach en ook Jordy heeft dan een Ritteressen!

Morgen is het vroeg dag! Ute belde vanmiddag of wij er morgen ook bij wilden zijn, om voor Gerhard een lied te zingen voor zijn verjaardag... Gerhard is de man van Burgi en beiden hebben veel met kinderen. Hij is leraar geweest en zij altijd Tante op de Kindergarten. Hij wil absoluut niets voor zijn verjaardag hebben en normaal wordt het ook niet gevierd (alleen dus de ronde getallen), maar ze doen zo vaak wat voor anderen...dat Ute het idee had opgevat om de kinderen waar ze ''iets'' mee hebben in de ochtend een paar verjaardagsliederen te laten zingen! Leuk, wij zijn van de partij! Morgenvroeg om 7.00u staan we dus voor het huis van Gerhard en Burgi :-) en daarna brengen we de kinderen naar school en Kindergarten.

1 opmerking:

huis tjokvol zei

zo he jij hebt al weer veel werk verzet op de maandagochtend,goed bezig,succes vandaag.

liefs yvonne