zaterdag 27 augustus 2011

Heizöl

Gisteravond bij onze verhuurders op de koffie geweest en het was gezellig! Zij wonen straks schuin achter ons. We hebben over van alles en nog wat gekletst: van onze emigratieplannen tot hun eigen verbouwing aan het huis, over de kids (zij hebben er 4) en natuurlijk over het huurcontract. Ze hebben gewoon een beetje uitgelegd hoe het contract in elkaar steekt, waar we op zouden moeten letten en waar we rekening mee moeten houden. Uiteindelijk hebben we gezamelijk het contract ondertekend en kunnen we nu dus voor de volle 100% zekerheid (in zoverre dat natuurlijk mogelijk is) zeggen, dat we voor de komende tijd een huis hebben! We hebben ook geroddeld over de makelaar, degene waar Eriks vuurpijlen op gericht zijn en zij willen niet direct zeggen hoe ze over die man denken, maar uit de reactie's heb ik meegekregen, dat zij ook niet echt van hem gecharmeerd zijn. De makelaar kletst nogal veel en vind zichzelf eigenlijk best heel erg goed...ik heb liever met de vrouwelijke makelaar te doen, maar ja, het meeste via hen is nu toch al geregeld!

Ik moet zeggen, na gisteravond, krijg ik eigenlijk steeds meer zin om daar te gaan wonen...klinkt misschien best raar, maar goed. De buurt schijnt er erg gezellig te zijn, ze laten elkaar vrij, maar wil je gezelligheid, dan is er een 'bank' in de buurt, ook gemaakt door de gezamelijke buurt, waar je bij elkaar kunt gaan zitten kletsen. Silvester (oudjaarsdag), komen ze er ook samen om wat te eten en te drinken, zo aan het einde van de middag en dan gaan ze vervolgens weer naar huis met familie of zo en dan om 0.00u komt de hele buurt er weer samen om 'gelukkig nieuwjaar' te wensen. Hij stelde zelfs voor om er de eerste keer gezamlijk met hen naar toe te gaan!

Aangezien we daar Heizöl hebben, heb ik net even op de site van een 'Preisvergleich Heizöl' gekeken om te weten waar we ongeveer aan toe zullen zijn. De prijzen van olie schommelen natuurlijk best en je weet eigenlijk nooit wanneer je nu het beste een vrachtwagen kunt laten komen en dan moet je ook nog bekijken hoeveel je wilt laten komen. Wij gaan ervan uit dat wij er minder dan een jaar zullen wonen, de verhuurder heeft ons een richtlijn gegeven over wat we waarschijnlijk zullen gaan verbruiken, maar ja, het blijft lastig natuurlijk. Ach, voor ons is het wel handig, nu weten we ongeveer wat wij met ons gezin in een jaar nodig hebben, want in Oostenrijk wordt er ook veel op olie gestookt! Erik vind het vooral interessant om het systeem goed te bekijken.

Vanmorgen zijn de kopers van ons huis langs geweest om de spullen te bekijken. Gelukkig willen ze de kasten in de garage overnemen...hahaha, dat scheelt best wel veel werk! Ook de badkamerkastjes willen ze overnemen, dus daar hebben we ook geen werk mee. De kledingkast helaas niet, want ze hebben zelf een bijna soortgelijke kast die ze mee willen nemen. Die kast heb ik daarom net even op marktplaats gezet, net als de vitrage! Nu weten we in ieder geval waar we aan toe zijn.

Al met al hebben we in de laatste dagen best veel geregeld en besproken en de kopers en verhuurders beter kennen geleerd!

Geen opmerkingen: