woensdag 19 september 2012

19 september 2002

19 september 2002


VANDAAG ALWEER 10 JAAR GETROUWD!!!!



EN NOG STEEDS GEEN SPIJT!


Onze trouwdag was tijdens de hengelose kermis, daar hebben we even gebruik van gemaakt!


Daar moet op gedronken worden!



In de afgelopen tien jaar heeft ons leven niet bepaald stil gestaan.....In september 2001 zijn we begonnen met de koop van een stuk grond in Duitsland, in januari 2002 zijn we begonnen met de fundering. We hebben veel zelf gedaan aan ons huis en toch besloten we, ondanks de hele drukke periode, dat we wilden trouwen...we kenden elkaar toen inmiddels 7 jaar! Hahaha, we hebben de familie op mijn verjaardag (24 juli) ingelicht....''willen jullie op 19 september dit jaar allemaal vrij houden?''
Min of meer tussen alle bedrijvigheid door, hebben we de trouwdag geregeld. We kozen voor een klein en intiem feestje met alleen ouders, broers, zus en de oma's die we nog hadden... . Van het gemeentehuis zijn we over de kermis gelopen en hebben zelfs in de vliegtuigjes gezeten voor foto's....daarna naar Delden gegaan en hebben we vanuit de locatie een ritje met de huifkar gemaakt...na de warme maaltijd zijn we naar ons huurhuisje gegaan waar we de boel buiten versierd hadden en met een hapje en een drankje was de dag voorbij.
We konden daarna zo weer verder met de bouw van ons huis...op 27 december 2002 zijn we officieel verhuisd naar Duitsland, al was ons huis nog lang niet klaar. Het heen en weer rijden, dag in dag uit voor Erik, begon zijn tol te eisen. Erik was inmiddels kilo's kwijt en moe...we zijn in het huis getrokken en konden zo langzaam aan verder. Uiteindelijk heeft het nog jaren geduurd voordat het huis helemaal af was...eigenlijk is het nooit voor de volle 100% af geweest. De zolder moest altijd nog afgewerkt worden, daar was Erik net mee begonnen toen we het huis weer te koop hebben gezet en de garage is nooit af geweest.
Toen natuurlijk de geboorte van onze kinderen! Het krijgen van kinderen is bij ons niet geheel 'soepel' verlopen zeg maar, maar uiteindelijk is het dus helemaal goed gekomen, want op 21 juli 2004 kwam Jordy ter wereld, op 15 september 2005 kwam Luuk en op 29 december 2007 werd Thijs geboren!
Bij mij is altijd de wens gebleven om in Oostenrijk te wonen...dat zit er al heel erg lang in bij mij en dat wist Erik. Aangezien Erik eerst één grens wel genoeg vond (naar DL) en dat we daardoor nog vrijwel alles 'om de hoek' hadden, zoals het werk en de familie, hebben we dus gebouwd en konden we een huis bouwen naar onze eigen smaak en zowaar een vrijstaand huis, wat voor ons in Nederland nooit zou zijn weggelegd. We hebben gebouwd met de gedachte, dat we in dit huis oud zouden worden...anders waren we er ook nooit aan begonnen, denk ik. Na een aantal jaren, begon het ons wat te benauwen, letterlijk. Niet het huis zelf, maar de wijk waar we in woonden. De huizen zijn er behoorlijk dicht op elkaar gebouwd, met smalle straatjes en als uitzicht de daken van de omliggende huizen...wij zijn meer van de natuur, vrijheid, wandelen, erop uit! Vandaar dat we toen wel eens keken naar huizen (in Duitsland), die net wat meer buitenaf lagen, niet van de bewoonde wereld af, maar ook niet in een Siedlung. Het bleef wel bij kijken, want iets wat je zelf hebt opgebouwd, doe je niet zomaar weg....
De rest van het verhaal is eigenlijk wel bekend (voor de bloglezers in elk geval)...
Dus nee, van stilzitten was niet echt sprake en daar zal de komende jaren ook geen sprake van zijn!

Geen opmerkingen: