zaterdag 2 november 2013

Beweging

Gisterenmiddag hebben we de laatste hand gelegd aan het wegpakken van de meubels, zodat Erik echt kan beginnen met het plafond en de muur. Voor de zekerheid laten we er nog wel iemand naar kijken...we slopen niet zomaar de muur eruit. Er is ons wel gezegd, dat het geen dragende muur is, maar ja, dat zijn woorden....we laten er liever een iemand naar kijken, die er verstand van heeft! Vandaar dat in elk geval al wel het keukenplafond eruit gehaald kon worden en allerlei fraaie plafondplintjes, wandplintjes en nog meer plintjes...daar waren ze in dit huis gek op! Ik zal eerst even laten zien, hoe op het moment de woonkamer beneden eruit ziet:

 en dan ook nog even het keukenplafond:

Alle meubels zijn in de slaapkamers gezet, wel zo, dat we nog bij de ramen en radiatoren kunnen en dat we er eventueel nog iets kunnen pakken, maar het meeste is er toch echt wel weg, wat we nodig hebben.

De graafwerkzaamheden zijn dus echt in zicht! Erik had van de man begrepen, dat hij zondag de graafmachine langs zou brengen en dan maandag of dinsdag beginnen. Ik was vanmorgen naar Villach en toen ik terug kwam, stond er een graafmachine in de tuin!! Ook de meneer was er nog, heeft een bak koffie gedronken en toen dachten we dat hij weer weg ging. Maar hij had de trekker en aanhanger bij zich en vond het natuurlijk jammer om een lege aanhanger mee te nemen, terwijl er toch zo'n 50 kuub zand weg moet in de komende week...dus hij zette de bak in de grond en begon gewoon een gat te graven! De aanhanger heeft hij volgemaakt en daarna ging hij inderdaad weg:


Erik heeft vanmorgen het plafond in de keuken eruit gehaald en het viel gelukkig mee met hoe het eronder uitziet:
Er zit beweging in de volgende verbouwing!

Verder heb ik afgelopen week dus al de droogmolen verkocht en wat later belde er een mevrouw die heel graag de oude fiets van Thijs wilde hebben! Zo graag, dat ze nog geen tijd heeft om de fiets deze week op te halen, maar misschien bang was, dat de fiets intussentijd weg zou zijn...ze vroeg om de bankgegevens en heeft een redelijke aanbetaling gedaan! Daar kan ik dus wel vanuit gaan, dat ie opgehaald gaat worden. Verder is één van de speelgoeddingen van de jongens ook zo goed als zeker verkocht, vanmorgen belde een mevrouw en zij heeft beloofd om uiterlijk woensdag te melden wanneer ze echt kan komen, ze komt namelijk vanuit Spittal. Ook in de handel zit dus beweging :-) Hihihi, Erik zei al gekscherend: ''wanneer word ik verkocht?''

3 opmerkingen:

huis tjokvol zei

super leuk zo,n verbouwing,leuk om het zo te volgen via je blog
succes en een fijn weekend
liefs yvonne

Anoniem zei

Mama wil graag weten wat de vraagprijs op Willhaben is van Erik?Mooi dat jullie nu in je appartement zitten en je lekker verder kunt gaan,binnen en buiten .We zijn benieuwd naar de ravage om jullie huis als de 50 kuub verdwenen zijn. Groeten (O)ma en (O)pa.

Anoniem zei

Oei en nu maar hopen dat het weer een beetje droog blijft. Want anders wordt het wel een beetje vies rond het huis. De verkoop loopt dus goed. Maar Erik zou ik nog een tijdje houden, altijd handig een handige man in huis hahahaha.
Succes. Groetjes van Josina